Mažo tankio lipoproteinai: funkcija ir ligos

Mažo tankio lipoproteinai sudaro vieną iš kelių lipoproteinų klasių, galinčių pasisavinti cholesterolį ir kitas vandenyje netirpias lipofilines medžiagas ir pernešti jas į kraujo serumą. MTL atlieka užduotį paimti cholesterolį savo kilmės vietoje - daugiausia kepenyse - ir pristatyti jį į tikslinius audinius. Priešingai, didelio tankio… Skaityti daugiau

Glicinas: poveikis, naudojimas ir rizika

Glicinas yra paprasčiausia alfa aminorūgštis, taigi ir visų baltymų sudedamoji dalis. Glicino ypač daug yra jungiamojo audinio. Organizme jis yra pagrindinis jungties taškas tarp baltymų, angliavandenių ir riebalų apykaitos. Kas yra glicinas? Glicinas naudojamas kaip svarbi tam tikrų vaistų sudedamoji dalis ir kaip… Skaityti daugiau

Cholesterolio esteriai: funkcijos ir ligos

Cholesterolio esteriai yra cholesterolio molekulės, esterizuotos riebalų rūgštimis. Jie yra cholesterolio transportavimo forma, kuri randama iki 75 procentų kraujo. Esterintas cholesterolis lengviau suskaidomas kepenyse nei nesterifikuotas cholesterolis. Kas yra cholesterolio esteris? Cholesterilo esteris yra cholesterolio molekulė, esterinta riebalų rūgštimis. Cholesterolis… Skaityti daugiau

Cholesterolis: funkcija ir ligos

Nors cholesterolis žmogaus organizme atlieka svarbų vaidmenį kaip natūrali medžiaga, jis taip pat kelia pavojų sveikatai. Pavyzdžiui, įvairios ligos yra susijusios su padidėjusiu cholesterolio kiekiu. Norėdami gauti daugiau informacijos, skaitykite straipsnį: Padidėjęs cholesterolio kiekis (hipercholesterolemija). Kas yra cholesterolis? Gydytojai naudoja cholesterolio kiekio kraujyje tyrimą, kad galėtų toliau diagnozuoti ... Skaityti daugiau

Postenterito sindromas: priežastys, simptomai ir gydymas

Kūdikių ar mažų vaikų postenterito sindromas gali atsirasti, viena vertus, dėl bakterinės ar virusinės kilmės, tačiau, kita vertus, jis taip pat gali atsirasti dėl maistinių medžiagų trūkumo arba dėl kitų organinių ligų. Terapijai reikia psichologinių veiksnių ir socialinių aplinkybių ... Skaityti daugiau

Lipidai: struktūra, funkcija ir ligos

Lipids perform a variety of functions in the human body. They are vital and must be ingested with food in the best possible ratio. Some lipids can be formed by the body itself. What are lipids? It is often simplistically said that lipids are fats. In fact, fats (neutral fats or triglycerides) are also the … Skaityti daugiau

Kale: netolerancija ir alergija

Kale visada vadinama paprastai vokiška, tačiau senovės romėnai jau žinojo šią daržovę, dar vadinamą rudaisiais kopūstais. Dar senovėje žmonės žinojo, kad Kale turi neprilygstamų sveikatos ir kulinarinių savybių. Kopūstai nesusidaro galvose, kaip ir kitų rūšių kopūstai, todėl yra panašiausi į laukinius ... Skaityti daugiau