Žvakučių (žvakučių)

Produktai Daugelis vaistų yra žvakučių pavidalu. Dažniausiai biure vartojamos acetaminofeno žvakutės, skirtos kūdikių ir vaikų karščiavimui ir skausmui gydyti (nuotrauka, spustelėkite, kad padidintumėte). Apibrėžimas Žvakutės yra kietos konsistencijos vienkartinės dozės vaistiniai preparatai. Paprastai jie turi pailgą, į torpedą panašią formą ir lygią… Skaityti daugiau

Kakava

Produktai Kakavos miltelių galima įsigyti maisto prekių parduotuvėse ir specializuotose parduotuvėse. Kakavos sviesto, be kita ko, galima įsigyti vaistinėse ir vaistinėse. Kamieninis augalas Visžalių dedešvų šeimos (Malvaceae, anksčiau Sterculiaceae) kakavos medis yra kilęs iš Pietų Amerikos ir dabar auginamas regionuose aplink pusiaują, įskaitant Pietų Ameriką, Afriką ir Aziją. … Skaityti daugiau

Lūpų balzamas

Produktai Lūpų balzamai yra įvairių variantų iš daugelio tiekėjų mažmeninėje prekyboje ir specializuotose parduotuvėse. Geriausiai žinomas prekės ženklas vokiškai kalbančiose šalyse yra „Labello“. Labello taip pat naudojamas kaip bendro termino lūpų pomada sinonimas. Pomade (su m) kilęs iš, prancūziškai tepalas. Lūpų pomados taip pat gali būti naminės, žr. Namų lūpos… Skaityti daugiau

Makšties žvakutės

Produktai Makšties žvakutės yra parduodamos kaip vaistai ir medicinos prietaisai. Žemiau išvardytos kai kurios veikliosios medžiagos, vartojamos makšties būdu: Estrogenai: estriolis Progestinai: progesteronas Priešgrybeliniai vaistai: Ekonazolas, ciklopiroksas Antiparazitiniai vaistai: Metronidazolas, Klindamicinas Antiseptikai: Povidonas -jodas, anksčiau boro rūgštis. Probiotikai: laktobacilos Kiaušinio formos makšties žvakutės dar vadinamos kiaušialąstėmis (pavienėmis kiaušialąstėmis). Struktūra ir savybės Makšties žvakutės yra dozė… Skaityti daugiau

Šokolado

Produktai „Šokoladas“, be kita ko, yra įvairių parduotuvių ir konditerijos parduotuvių. Tipiški pavyzdžiai yra šokolado plytelės, praline, šokolado plytelės, šokoladiniai Velykų zuikiai ir karšti šokoladiniai gėrimai. Šokoladas kilęs iš Meksikos (xocolatl) ir į Europą atkeliavo atradus Ameriką XVI a. Stiebas… Skaityti daugiau

Drąsus

Produktai Riebalų medicinos reikmėms ir iš jų pagamintų vaistų bei maisto papildų galima įsigyti vaistinėse ir vaistinėse. Jų taip pat galima įsigyti maisto prekių parduotuvėse. Riebalai dar vadinami sviestu, pavyzdžiui, taukmedžio sviestu. Struktūra ir savybės Riebalai yra pusiau kieti arba kieti ir lipofiliniai medžiagų (lipidų) mišiniai, daugiausia sudaryti iš trigliceridų. Šitie yra … Skaityti daugiau

Lydymosi temperatūra

Apibrėžimas ir savybės Lydymosi temperatūra yra būdinga temperatūra, kai medžiaga virsta iš kietos į skystą būseną. Esant tokiai temperatūrai, kieta medžiaga ir skystis atsiranda pusiausvyroje. Tipiškas pavyzdys yra ledas, kuris lydosi 0 ° C temperatūroje ir tampa skystu vandeniu. Lydymosi temperatūra šiek tiek priklauso nuo atmosferos slėgio, todėl… Skaityti daugiau

Strijos (Striae Distensae): priežastys ir priemonės

Simptomai Paskutinį nėštumo trimestrą strijų atsiranda maždaug 90% nėščių moterų. Tai rausvai violetinės spalvos atrofinės linijos ar juostos ant pilvo, sėdmenų, krūtų, šlaunų, pečių, rankų ar apatinės nugaros dalies. Strijos atsiranda vertikaliai tempimo kryptimi. Po tam tikro laiko jie praranda pigmentaciją ir atrofiją. Ištempti… Skaityti daugiau

Troškimas šokolado: kaip sutramdyti apetitą

Maisto chemikai nustatė, kad 50 procentų angliavandenių ir 35 procentų riebalų sudėtis ypač skatina norą užkandžiauti ir praryti. Taikant šokoladą, tai galėtų būti paaiškinimas, kad atidarius barą jis dažnai suvalgomas iki galo be pertraukos. Bet tai tikrai ne… Skaityti daugiau

Stearino rūgštis: funkcija ir ligos

Stearino rūgštis kartu su palmitino rūgštimi yra pagrindinis riebalų ir aliejų komponentas. Tai nesočioji riebalų rūgštis, turinti 18 anglies atomų, kurios pagrindinė funkcija yra energijos kaupimas. Kadangi jis gali būti sintezuojamas organizme, jo nereikia tiekti kaip pagrindinės dietos dalies. Kas yra … Skaityti daugiau

Kakavos sviestas: netolerancija ir alergija

Kakavos sviestas yra šviesiai geltoni riebalai, gaunami iš kakavos varškės arba kakavos tirpalo spaudžiant ir centrifuguojant po fermentacijos, džiovinimo ir skrudinimo. Kakavos sviestas daugiausia naudojamas maisto pramonėje šokoladui ir nugai gaminti, taip pat kosmetikos pramonėje kaip odos ir kūno priežiūros produktų priedas. Tai… Skaityti daugiau