Sveika apgaulė: kaip pasveikti per atostogas

Kiekvienais metais ateina Kalėdų sezonas - kartu su juo ir šventinis pasiruošimas. Perkamos dovanos ir kepami sausainiai, namai šventiškai papuošti. Adventas alsuoja įtempta veikla ir neramumu. Atostogų meniu yra nustatytas, ingredientai turi būti nupirkti, viskas turi būti tobula šventei ir… Skaityti daugiau

Kalkės: netolerancija ir alergija

Kalkės yra citrusiniai vaisiai, augantys ant medžių. Žievelė žalia, o labai rūgštus minkštimas tamsiai geltonas. Kalkę, kurios dydis yra nuo keturių iki penkių centimetrų ir ovalo formos, galima palyginti su citrina, nors paprastai jos turi mažiau sėklų. Kilmės šalyse kalkės… Skaityti daugiau

Šlapimo pūslės akmenys: priežastys, simptomai ir gydymas

Šlapimo pūslės akmenys yra šlapimo akmenys, kurie dažniausiai gali susidaryti šlapimo pūslėje, šlapimtakyje ar inkstuose. Tipiški požymiai dažnai yra šlapinimosi sutrikimai, kraujas šlapime ar skausmas šlapinantis. Bet kokiu atveju šlapimo pūslės akmenis turėtų ištirti ir gydyti specialistas. Kas yra šlapimo pūslės akmenys? Schema, rodanti anatomiją ir struktūrą ... Skaityti daugiau

Medmedžio melionas: netolerancija ir alergija

Blyškiai gelsvas arba šviesiai žalias medaus melionas yra universalus ir yra vienas iš populiariausių gaiviųjų gėrimų, ypač vasarą. Praktiškai medaus melionas yra prieinamas Vokietijoje beveik visus metus ir gali sverti nuo 1.5 iki 4 kg. Ypač kaip desertas su jogurtu ir vaisių salotose, bet taip pat su kumpiu… Skaityti daugiau

Burokėliai: netolerancija ir alergija

Kai kuriose Vokietijos ir Austrijos dalyse burokėliai taip pat žinomi kaip burokėliai arba burokėliai. Augalas kilęs iš lapių uodegos šeimos. Štai ką turėtumėte žinoti apie runkelius. Burokėliai yra cukrinių runkelių ir mangoldų giminaitis. Kaip ir mangoldai bei cukriniai runkeliai, burokėliai kilę iš laukinių ropių ar laukinių runkelių. … Skaityti daugiau

Medlaras: netolerancija ir alergija

Medlar yra sėklinis vaisius, kuris šiandien auginamas daugiausia Pietvakarių Azijos šalyse ir Azerbaidžane. Viduramžiais augalas buvo auginamas ir Pietų bei Centrinėje Europoje. Tačiau šiandien selektyvus lapuočių medžių auginimas yra gana retas. Medlarai naudojami liaudies medicinoje, ypač sergant uždegiminėmis žarnyno ligomis. Jie valgomi… Skaityti daugiau

Greipfrutas: netolerancija ir alergija

Greipfrutas yra didžiausias citrusinis vaisius, kurio skersmuo yra iki 30 centimetrų. Jo minkštimas yra nuo gelsvos iki rausvos arba rausvos spalvos, subtilaus, būdingo saldžiarūgščio skonio ir aitraus kartaus atspalvio, panašaus į greipfrutą, kuris yra greipfruto ir apelsino kryžius. Greipfrutas yra vertingas… Skaityti daugiau

Nashi kriaušė: netolerancija ir alergija

„Nashi“ kriaušė yra įdomi alternatyva įprastoms kriaušėms tiek skonio, tiek sveikatos požiūriu. Iš Azijos kilusi našių kriaušė kelerius metus praturtino ne tik vaisių krepšelį, bet ir įvairius patiekalus šioje šalyje. Dėl daugybės jame esančių mikroelementų jo vartojimas teigiamai veikia ... Skaityti daugiau

Endive: netolerancija ir alergija

Endive priklauso cikorijų augalų genčiai ir yra klasifikuojama kaip sudėtinė. Jis auga daugiausia humuso turinčiuose dirvožemiuose, kuriuose yra vidutinis maistinių medžiagų kiekis, ir saulėtose vietose. Dėl auginimo šiltnamiuose „endive“ dabar galima įsigyti ištisus metus, o vasaros pabaigoje jį galima įsigyti lauke. Štai ką turėtumėte… Skaityti daugiau

Porai: netolerancija ir alergija

Porai, kurie liaudyje dar vadinami porais arba plačiais porais, yra populiari daržovė. Tai priklauso amarilių šeimai ir užauga iki 80 centimetrų aukščio. Porai virtuvėje gali būti naudojami daug; kartu su, pavyzdžiui, morkomis ir salierais, ji sudaro tokią populiarią žalią sriubą. Ką reikia žinoti apie porus… Skaityti daugiau

Kriaušė: netolerancija ir alergija

Kriaušės yra labai populiarus vaisius ne tik Vokietijoje, bet ir visame pasaulyje. Augalas priklauso rožių šeimai ir rožių šeimai. Kriaušė paplitusi Šiaurės Afrikoje, Rytų ir Vakarų Azijoje bei kai kuriose Europos dalyse. Štai ką turėtumėte žinoti apie kriaušę Manoma, kad kriaušių kilmė ... Skaityti daugiau