Žemės riešutų aliejus

PRODUKTAI

Vaistinio lygio žemės riešutų aliejaus galima įsigyti vaistinėse ir vaistinėse. Maisto prekių parduotuvėse jis parduodamas kaip valgomasis aliejus.

Struktūra ir savybės

Europos farmakopėjoje apibrėžiami du tipai:

  • 1. rafinuotas žemės riešutų aliejus PhEur yra rafinuotas riebalų aliejus, gaunamas iš lukštentų L sėklų. Tai skaidrus, gelsvas, klampus skystis.
  • 2. hidrintas žemės riešutų aliejus PhEur yra aliejus, gaunamas gryninant, balinant, hidrinant ir dezodoruojant, gautas iš lukštentų L sėklų. Tai baltos arba šiek tiek gelsvos, minkštos masė kuris kaitinamas ištirpsta iki skaidraus ir šviesiai geltono skysčio. Ji praktiškai netirpi vanduo.

Arachis Hypogaea aliejus INCI, naudojamas kosmetikoje, taip pat yra rafinuotas, ty išgrynintas, žemės riešutų aliejus. Produktus galima gauti šaltas karštas presavimas arba ekstrahavimas heksanu. Rafinavimas yra svarbus norint pašalinti kenksmingas medžiagas, tokias kaip aflatoksinai.

Ingredientai

Šis riebalų rūgštys Trigliceriduose daugiausia yra oleino rūgštis, linolo rūgštis, palmitino rūgštis ir stearino rūgštis. Arachidinio, beheninio ir lignoceriko turinys rūgštys yra tipiška.

Daiktai

Žemės riešutų aliejus kosmetikoje naudojamas kaip a oda priežiūros priemonė ir tirpiklis.

Naudoja

  • Farmacijoje kaip pagalbinė medžiaga, tirpiklis ir kaip tepalo pagrindas.
  • Kaip oda priežiūros priemonė, plutelei suminkštinti, kaip vonios priedas ir kosmetikos ingredientas.
  • Kaip valgomasis aliejus.
  • Techninėms reikmėms.

Kontraindikacijos

Žemės riešutų aliejus yra draudžiamas žemės riešutų atvejais alergija. Nors labai išgrynintas žemės riešutų aliejus neturi alergenų, yra žemės riešutų aliejų, kuriuose yra alergenų.

Nepageidaujamas poveikis

Kaip ir kiti riebūs aliejai, žemės riešutų aliejus gali supūti. Todėl jis turėtų būti laikomas atokiau nuo šviesos, kuo pilnesniame inde. Neišvalytas žemės riešutų aliejus gali sukelti žemės riešutus alergija.